De ENGIE Groep en Electrabel

De vennootschap Electrabel maakt deel uit van de ENGIE Groep, die actief is in 20 landen.

De Raad van Bestuur is het hoogste beslissingsorgaan van de vennootschap, behalve voor zaken die wettelijk of statutair zijn voorbehouden aan de aandeelhouders.

Het dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging van de vennootschap zijn in handen van de Gedelegeerd Bestuurder, die gekozen wordt door de Raad. Sinds 1 mei 2021 is dat Thierry Saegeman.

Het Management staat hem bij in de operationele leiding, in het kader van de organisatieprincipes zoals beschreven in het Corporate Governance Charter.

De Commissaris certificeert de jaarrekening van Electrabel n.v. De gewone algemene vergadering van 25 april 2017 heeft beslist zijn jaarlijkse vergoeding vast te leggen op een bedrag van 1 069 000 euro. Zijn mandaat verstrijkt na afloop van de gewone algemene vergadering van 2023.

De Raad van bestuur

Card image

Johnny Thijs

Voorzitter van de Raad van Bestuur

Johnny Thijs is sinds oktober 2019 voorzitter van de raad van bestuur van Electrabel nv. Hij is tevens voorzitter van de raad van bestuur van Recticel, Corealis, Golazo en Hospital Logistics en bestuurder van H. Essers. Hij is ook adviseur van CVC en Lazard Benelux. Hij is een handelsingenieur van de Universiteit van Hasselt.

Card image

Thierry Saegeman

Gedelegeerd Bestuurder van Electrabel

Thierry Saegeman begon zijn carrière bij Electrabel in 1995, waar hij verschillende functies bekleedde in o.a. de ontwikkeling van on- en offshore windprojecten, het onderhoud en de thermische en waterkrachtproductie in Frankrijk. In oktober 2016 nam hij de leiding over van de nucleaire productieactiviteiten in België, waarna hij in 2020 werd benoemd tot CEO van de BU Nuclear. Sinds 1 mei 2021 is Thierry Saegeman Gedelegeerd Bestuurder (CEO) van Electrabel nv.

Card image

Philippe Van Troeye

Bestuurder

Philippe Van Troeye trad in 1988 in dienst bij Electrabel, waar hij verschillende functies bekleedde binnen de Productie-afdeling. In 2006 werd hij Algemeen Directeur Productie voor België en Luxemburg. Van 2016 tot 2021 was hij Gedelegeerd Bestuurder (CEO) van Electrabel nv. Vanaf 1 mei 2021 is Philippe Van Troeye Gedelegeerd Bestuurder (CEO) van Tractebel. Hij blijft ook zetelen in de raad van bestuur van Electrabel nv.

Card image

Judith Hartmann

Adjunct-directeur van de ENGIE Groep

Judith Hartmann is sinds 2015 adjunct-directeur van ENGIE. Daarnaast is zij sinds 2019 verantwoordelijk voor CSR, Finance en Procurement.

Card image

Paulo Almirante

Adjunct-directeur van de ENGIE Groep

Paulo Almirante is sinds 2016 adjunct adjunct-directeur van ENGIE. Sinds 2021 is hij verantwoordelijk voor de activiteiten in hernieuwbare energie. Hij is ook verantwoordelijk voor de BU Nuclear en de Business Unit Global Energy Management.

Card image

Sébastien Arbola

Adjunct-directeur van de ENGIE Groep

Sébastien Arbola is sinds 2021 adjunct-directeur, verantwoordelijk voor de thermische productie- en energieleveringsactiviteiten. Hij is ook verantwoordelijk voor de Global Business Line Thermal en de BU's Generation Europe, France BtoC en Hydrogen.

Card image

Cédric Osterrieth

CEO Business Unit Generation Europe

Cedric Osterrieth heeft meer dan 24 jaar professionele ervaring in de energiesector, zowel in de elektriciteits- als in de olie- en gassector. Hij staat sinds 2018 aan het hoofd van de BU Generation Europe.

Card image

Etienne Denoël

Externe Bestuurder van Electrabel

Etienne Denoël is Emeritus-directeur van het adviesbureau McKinsey, waarvoor hij van 1987 tot 2018 werkte als adviseur van particuliere bedrijven en overheidsinstellingen. Hij heeft verschillende missies geleid in de energie-, industrie- en dienstensector in Europa en Noord-Amerika. In 2000 richtte hij het McKinsey Solutions, Research and Knowledge Center in België (Louvain-la-Neuve) op.

Card image

Patrick van der Beken

Secretaris van de Raad van Bestuur van ENGIE

Patrick Van der Beken is al 24 jaar actief binnen de Groep als secretaris van verschillende van haar bedrijfsorganen. Sinds 2008 is hij secretaris van de raad van bestuur van ENGIE, evenals van het Algemeen Beheerscomité en het Uitvoerend Comité van ENGIE.

Downloads

Corporate Governance Charter

pdf, 270.41 KB

Gecoördineerde statuten

pdf, 325.36 KB