Pers

Journalist? In dit perscentrum vind je alle persberichten, contacten en achtergrondinformatie die je nodig hebt.
Situatie kerncentrales in België: reactie Electrabel
18/11/2020
Het federale regeerakkoord van september laatstleden bevestigt de volledige kernuitstap in België tegen 2025. De regering voorziet ook dat, indien er eind 2021 nog onzekerheid bestaat over de bevoorradingszekerheid van het land, de twee meest recente eenheden (Tihange 3 en Doel 4) verlengd kunnen worden.
Marktdynamiek: ENGIE vervult zijn rol in de energiesector en moduleert zijn lokaal productiepark
15/05/2020
ENGIE en zijn dochteronderneming Electrabel, die koolstofarme elektriciteit in België produceert, wensen sterk te reageren op de recente berichtgeving over de huidige situatie in de energiemarkt en de beschikbaarheid van zijn lokale productie-eenheden.
6 kerncentrales produceren lokale en koolstofvrije elektriciteit - De werkzaamheden aan Tihange 2 zijn voorzien tot 30 juni
25/05/2019
De werken aan het beton van het bijgebouw in het niet-nucleaire gedeelte van Tihange 2 lopen op hun einde. Op basis van de vooruitgang van de werkzaamheden heeft Electrabel vandaag de planning van de onbeschikbaarheid van de eenheid aangepast.
Bevoorradingszekerheid: Electrabel past de planning van de onderhoudsstilstanden van haar kerncentrales tot 2022 aan
28/01/2019
Met het oog op anticipatie en transparante communicatie, heeft de directie van Electrabel vandaag het Kabinet van de Federaal Minister van Energie geïnformeerd over de planning van de onderhoudsstilstanden de drie komende jaren van de 7 Belgische kerncentrales.