Kernenergie

Electrabel baat in België in Doel en Tihange in alle veiligheid kerncentrales uit. Zo draagt kernenergie bij aan een veilige, betrouwbare, betaalbare en klimaatvriendelijke energievoorziening.

Kernvragen over de kerncentrales

Op deze pagina vind je antwoorden op enkel vaak gestelde vragen over de huidige situatie rond onze kerncentrales.
Lees meer

De stopzetting van onze kerncentrales

Electrabel is volop bezig om de professionele stopzetting en ontmanteling van de Belgische kerncentrales voor te bereiden.
Lees meer

De kerncentrales en veiligheid

In de Belgische kerncentrales is veiligheid prioriteit nummer één. Ontdek de vele manieren waarop Electrabel en haar partners de nucleaire veiligheid verzekeren. De kerncentrales zijn ook stevig beveiligd. Hier kom je niet zomaar binnen!
Lees meer

De kerncentrales en het klimaat

Die witte pluim boven de koeltoren? Dat is waterdamp. Bij de productie van kernenergie komt geen CO₂ vrij. Zo draagt kernenergie bij tot het behalen van de Belgische klimaatdoelstellingen. Bij de productie ontstaat wel radioactief afval. Ontdek hoe we daar veilig en professioneel mee omgaan.
Lees meer

De nucleaire sector

Electrabel is uitbater van de Belgische kerncentrales. Een belangrijke taak waar we niet alleen voor staan. Maak kennis met de verschillende spelers: van het Belgische onderzoekscentrum in Mol tot de internationale controle-instellingen.
Lees meer

Werking van een kerncentrale

Benieuwd hoe een kerncentrale precies werkt? We nemen je mee doorheen het hele proces: van de kernsplijting tot stroom.
Lees meer