Nucleair professionalisme, van begin tot eind!

Met veilige, betrouwbare en klimaatvriendelijke elektriciteit, én een professionele decommissioning van onze centrales, helpen we mee de energietransitie in België te realiseren.

Recent nieuws

Card image cap

Nieuwe editie Doelbewust & Tihange Contact

Lees hier de recente uitgave van het informatiemagazine Doelbewust en Tihange Contact.
Card image cap

Tihange 2 definitief stilgelegd

Vandaag, op dinsdag 31 januari 2023 om 22u45, heeft Electrabel de reactor van Tihange 2 definitief van het hoogspanningsnet afgekoppeld, conform de wet van 31 januari 2003 houdende de geleidelijke uitstap uit kernenergie voor industriële elektriciteitsproductie . Tihange 2 is daarmee de tweede Belgische kerncentrale die definitief stopt met elektriciteit produceren. Binnenkort beginnen de eerste activiteiten in het kader van de definitieve stopzetting en de latere ontmanteling.
Card image cap

ENGIE en de Belgische federale regering leggen kader vast voor de verlenging van de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3

ENGIE en de Belgische federale regering hebben vandaag een akkoord ondertekend (Heads of Terms and Commencement of LTO Studies Agreement), met het oog op de 10-jarige verlenging van de twee kernreactoren Doel 4 en Tihange 3, met een totale productiecapaciteit van 2 GW.
Card image cap

Doel 3 definitief stilgelegd

Op 23 september 2022 om 21u31 heeft Electrabel de reactor van Doel 3 definitief van het hoogspanningsnet afgekoppeld, conform de wet van 31 januari 2003 houdende de geleidelijke uitstap uit kernenergie voor industriële elektriciteitsproductie. Doel 3 is daarmee de eerste Belgische kerncentrale die definitief stopt met elektriciteit produceren. Binnenkort beginnen de eerste activiteiten in het kader van de definitieve stopzetting en de latere ontmanteling.