Over de projecten

De energietransitie … iedereen spreekt erover, maar bij ons werk je eraan mee!

Kom meer te weten over de projecten

Als je bij ons start, krijg je de unieke kans om aan iets groots mee te werken:

  • het project voor de verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3
  • het ontmantelingsproject van onze kerncentrales
  • de productie van veilige, klimaatvriendelijke elektriciteit 

Voor dit unieke en ongemeen boeiende energieverhaal zoeken we nog 200 extra hoofdrolspelers.

Maar wat houdt dit nu allemaal juist in? Ontdek het hier.

Uitbatingsverlenging

Decommissioning

Productie van veilige en klimaatvriendelijke elektriciteit

Uitbatingsverlenging Doel 4 en Tihange 3

Om de energiebevoorrading van ons land te helpen verzekeren, heeft de Belgische regering besloten om de uitbatingsduur van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met 10 jaar te verlengen. ENGIE stelt daarom alles in het werk om de centrales in november 2025 terug te kunnen opstarten. Lees meer.

De decommissioning van de kerncentrales

Tegen 2025 zullen vijf van de zeven Belgische kernreactoren definitief stilgelegd worden. ENGIE bereidt de ontmanteling ervan grondig voor. We willen dit project –een unieke en ongeziene industriële uitdaging– op een veilige, sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke manier tot een goed einde brengen. Meer info.

Productie van veilige en klimaatvriendelijke elektriciteit

Op een veilige manier elektriciteit produceren is een prioriteit in onze kerncentrales. Ontdek hier hoe onze nucleaire professionals zich hier elke dag voor inzetten.

Bij de productie van elektriciteit in kerncentrales komt geen CO2 vrij. Zo draagt kernenergie bij tot het behalen van de Belgische klimaatdoelstellingen. Meer weten?

Prof. Dr. Manuel Sintubin, KU Leuven

“Zowel de toekomst voorbereiden als het verleden afsluiten, is een uitdaging zonder voorgaande”

De planetaire en maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw zijn niet meer te vatten in projecten van enkele maanden of jaren, maar vergen projecten met een perspectief van decennia tot zelfs eeuwen. Ook de nucleaire sector ontsnapt niet aan dit tijdsperspectief. Enerzijds staan we aan de vooravond van een nucleaire renaissance, een onontbeerlijke schakel op weg naar een duurzame, klimaatneutrale wereld. Anderzijds is letterlijk de ‘werf van de eeuw’ opgestart, de ontmanteling van de uitgefaseerde kernreactoren en de uiteindelijke geologische berging van het kernafval, zodat we de volgende generaties vrijwaren van onze nucleaire erfenis. Wij beleven dan ook een kantelpunt waar zowel de toekomst voorbereid wordt, als het verleden wordt afgesloten. Wie zou aan deze uitdaging zonder voorgaande niet zijn/haar steentje willen bijdragen?